Skin detox in beeld: de phytopeel

Is je huid onrustig, vlekkerig, vermoeid of grover van structuur? Of stoor je je aan opkomend pigment of zonneschade? De Phytopeel van Juliette Armand is uitermate geschikt voor het aanpakken van deze ‘problemen’ en brengt je huid snel weer in optimale conditie. In dit blog laat ik je zien hoe deze ware detox- behandeling werkt.

De Phytopeel is onderdeel van de Apocalypsis Therapy van Juliette Armand en is een medium-diepe plantaardige peeling die de celvernieuwing van de huid stimuleert. Dit levert verbetering op van de:Juliette Armand Apocalypsis Phytopeeling

  • teint (gaat huidverkleuring tegen);
  • structuur (minder grove poriën);
  • vermindering van lijntjes (minder rimpels);
  • oneffenheden in de huid (minder verhoorning).

Daarnaast wordt de stevigheid van de huid verbeterd en de doorbloeding intensief gestimuleerd. En dat laatste zorgt ervoor dat de huid een verhoogde aanmaak krijgt van collageen, elastine en hyaluronzuur.

De Phytopeel: een peeling met zoetwaterspons en fruitzuren
De Phytopeel heeft als belangrijkste werkstoffen drie krachtige zoetwatersponsen met een naaldachtige structuur die exfoliëren en aanzetten tot celvernieuwing. Deze peeling wordt – als de huid het toelaat – gecombineerd met een fruitzuurpeeling met een concentratie van 20% en een pH-waarde van 2.5.

Tijd om te beginnen!
Hieronder zie je mijn gezicht vóór de behandeling. Het is wat onrustig en vlekkerig.

Voorafgaand aan de Phytopeel reinig ik mijn huid met de Sensitive Cleansing Gel en wordt hij nabehandeld met de Preparator Lotion, waarin al wat huidprikkelend AHA zit. Dan is het tijd om de Phytopeel aan te brengen.

De behandeling is erg intensief. In de vijf dagen na de peeling zal ik flink gaan vervellen. De huid mag niet nat worden en er mogen geen verzorgende producten of make-up worden gebruikt. Uitsluitend de speciaal door Juliette Armand ontwikkelde Sunfilm SPF30+ kan worden gebruikt, ter verzachting en bescherming van de kwetsbare dunnere huid tegen UV-straling. Niet gemakkelijk, maar het resultaat maakt alles weer goed later!

Na het aanbrengen wordt de Phytopeel licht gemasseerd voor een krachtig exfoliërend effect. Al snel begint de werking van de Phytopeel en voelt mijn huid prikkelig en warm. De Phytopeel blijft nog tien minuten op mijn huid, waarna hij wordt verwijderd met koude kompressen. Vervolgens volgt de fruitzuurpeeling 20%. Dit is erg gevoelig en deze peeling blijft ook maar kort op de huid. Het Clarifying Mask zorgt er vervolgens voor dat de huid weer kalmeert. Na dit fijne masker sluit ik af met de Eye Cream en de Sunfilm SPF30+. Mijn huid is sterk doorbloed, voelt warm aan en prikkelig bij aanraking. Dit zal nog zeker de hele dag aanhouden en ook de dag erna zal het nog wat gevoelig zijn.

De komende dagen maak ik elke dag een foto, zodat jullie kunnen zien hoe het verloop is na deze intensieve behandeling. Om het goed te zien zal je de foto even moeten aanklikken, zodat je de uitvergroting krijgt (fijn, zo’n grote afbeelding van mijn gezicht <not>).

De dag na de behandeling is mijn huid nog roze en wat prikkelig bij aanraking. Het voelt wat droog aan. Twee dagen na de Phytopeel behandeling worden de eerste velletjes zichtbaar (op de foto’s zie je het overigens niet heel goed). Mijn huid gaat zich in rap tempo vernieuwen. De velletjes mogen niet worden verwijderd, het is echt even doorbijten. De huid gaat wat jeuken, een teken dat er flink hard wordt gewerkt! Vier dagen na de Phytopeel zijn de velletjes erg aanwezig en ben ik blij dat ik de herstelbehandeling kan gaan doen.

De herstelbehandeling
Na de reiniging met de Sensitive Cleansing Gel zorgt de Cacao Peeling Cream ervoor dat de meeste velletjes los komen. Daarna volgen nog twee maskers om alle dode huidcellen op te ruimen: het Exfo Line Mask en het Clarifying Mask. De huid kan vanaf nu weer normaal verzorgd worden met de producten van Juliette Armand. Ook nu nog (en eigenlijk altijd) is het van belang om de Sunfilm SPF30+ te blijven gebruiken. De huid is dun en nieuw en daarmee extra gevoelig voor UV-straling. Wist je dat UV-straling niet alleen in de zomertijd, maar het hele jaar door je huid kan beschadigen? Van zonsopgang tot zonsondergang is er UV-straling, ook als het bewolkt is en ook in de winter, zij het in mindere mate dan in de zomer. Aangezien UV-straling voor een zeer groot deel verantwoordelijk is voor onze huidveroudering, is het raadzaam om het gehele jaar een UV-product te gebruiken dat goede bescherming biedt tegen UVA- en UVB-straling.

Het resultaat
Hieronder zie je links nog even de foto’s van vóór de Phytopeel en rechts de foto na de herstelbehandeling. Mijn huid voelt superzacht en -glad, is zichtbaar frisser en stralend. Ik voel me weer heerlijk na deze prachtige behandeling, wat mij betreft een van de mooiste behandelingen voor non-operatieve anti-aging!

Wil jij weten of de Phytopeel-behandeling ook voor jouw huid en doelen geschikt is? Neem dan contact met ons op via 071-3410198 of info@skincaremaaike.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.