Couperose

Omschrijving

Bij couperose zijn er uitgezette en verwijde bloedvaatjes in het gezicht, meestal op de wangen en de neus of elders in het gelaat. Het komt veel voor, veelal bij mensen die veel buiten komen en dus blootstaan aan diverse weersomstandigheden. 

Ook is er een familiaire belasting, waarbij de sterkte of zwakte van de vaatwand bepalend is voor het ontstaan van couperose. De aandoening is volkomen onschuldig, echter soms kan het klachten geven.

Zo kan het gezicht rood aanlopen bij de overgang van een koude naar een warme omgeving, wat kan samengaan met een onaangenaam warmtegevoel. Maar voor veel mensen is de cosmetische factor de voornaamste reden van behandeling. Op de foto’s ziet u het resultaat van één couperosebehandeling.

Duur & Kosten

Deze behandeling duurt tussen maximaal 30 minuten en kost € 67,50.

Meer informatie

Behandeling met MedCos IPL
Met de MedCos® IPL-methode kunnen vele vormen van couperose veilig behandeld worden. De storende verwijde rode bloedvaatjes worden behandeld met het hoogenergetisch licht van de MedCos IPL. 

Het licht wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen in de vaatjes en vervolgens naar de wanden van de vaatjes geleid. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. Hierdoor verdwijnen/ vervagen de storende rode bloedvaatjes. 

De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen eerst donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken en houdt in dat de vaatjes geraakt zijn en de couperose zal vervagen. De duur van een behandeling bedraagt 15-30 minuten. 

Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 1-2 weken. Doorgaans is er na drie behandelingen al een forse verbetering te zien. Bij een heftige couperose die al langdurig aanwezig is zijn meer behandelingen nodig. 

Dieper gelegen of wijdere vaatjes worden met de Tele’way verder verminderd (d.m.v. coagulatie). Om het opnieuw ontstaan en uitbreiden van couperose zoveel mogelijk tegen te gaan ontvangt u ook voedings- en verzorgingstips en een productadvies voor het thuis verzorgen van uw huid.

Veelgestelde vragen

Ideaal is het als de huid licht van kleur is. Mensen met een donkere huid, of een zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden. Het vele pigment remt het licht, zodat dit niet diep genoeg kan doordringen naar de vaatjes. Daarnaast kan bij bepaalde medische aandoeningen en/of gebruik van medicijnen die een gevoeligheid voor licht kunnen veroorzaken behandeling niet plaatsvinden. Voorafgaand aan de behandeling vul je het online intakeformulier in. Als wij naar aanleiding van het ingevulde formulier aanvullende vragen hebben dan nemen wij voorafgaand aan de behandeling contact met je op. Tijdens je eerste afspraak nemen we de intake door en volgt direct de eerste behandeling.

De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met een korte prikkeling. De behandeling is goed te doen.

Langdurig, maar hoe lang precies is niet precies te zeggen. De kans dat couperose op den duur terug komt op dezelfde of een andere locatie is (bij alle couperosebehandelingen) groot. Dit komt doordat het aangelegd is door erfelijkheid of het te maken heeft met je leefpatroon. Een huid met couperose zal nooit volledig egaal worden. Enige roodheid blijft altijd zichtbaar, maar de vurigheid wordt vele malen minder.

Regelmatig wordt er (ook) behandeld met de Tele’way. Bijvoorbeeld als na een aantal IPL-behandelingen alleen nog enkele grotere vaatjes storend zijn of als er überhaupt alleen grotere vaatjes behandeld moeten worden. Met de Tele’way kunnen grotere vaatjes preciezer en sneller worden behandeld. Bij deze techniek wordt met een verhit naaldje het verwijde vaatje gecoaguleerd. Dit voel je als een kleine prikkeling. Na de behandeling kun je enige roodheid verwachten en zullen zich kleine korstjes vormen. Deze korstjes verdwijnen vanzelf na ongeveer een week. Voor deze behandeling ontvang je een nazorginstructie.

Je komt in principe vier keer per jaar voor een intensieve behandeling en onderhoudt thuis zelf de conditie van je huid. Daarbij word je door ons gecoacht. Bij specifieke doelstellingen, zoals het verminderen van pigmentatie of couperose kom je zo nodig vaker voor een behandeling.

Scroll naar boven